Kies je auto!
Ik help je met plezier de juiste auto te kopen...

Slimme zet: een automerk naar jouw budget


budget auto

Op slimme manier investeren in een nieuwe auto én een automerk uitkiezen? Dat is een keuzeproces dat voorafgaat aan een budgetplan. Hoeveel wil je uitgeven? Heb je nagedacht over de mogelijke onderhoudskosten? Samen bekijken we de voornaamste parameters op deze pagina.

Merkvoorkeur, de beslissende factor?

Sommige kopers hebben al een bepaald automerk in hun hoofd voordat ze naar de showroom trekken. Hierdoor leggen consumenten de lat al meteen veel te hoog voor hun eigen portemonnee. Als autokenner raad ik daarom aan om eerst te kijken naar de specificaties. Want als je je blindstaart op één vast merk, kan de totaalsom pittig uitdraaien. Conclusie: jouw merkvoorkeur kan een beslissende factor zijn voor de prijs van je wagen.

Brandstoftype, niet zo onbelangrijk

De prijs van een nieuw voertuig is ook onderhevig aan het type brandstof. Vandaag de dag mag Diesel rekenen op de grootste populariteit. Wie minder dan 12.000 kilometers op een jaar klopt, gaat toch beter voor benzine. Deze brandstofsoort is vooral geschikt voor kortere ritten die vooral worden gereden in de omgeving van steden.

Gij zult vergelijken

Een van de geboden bij de aanschaf van een nieuwe wagen? Dat is het voldoende vergelijken van de prijzen. Niet alleen tussen het brede scala van merken, maar ook tussen de verschillende dealers. Wie een beetje kaas heeft geheten van sales, weet dat een verstandig idee kan zijn om de verscheidene dealers tegen elkaar uit te spelen. Kijk wie er korting aanbiedt, en probeer voldoende voordelen te bemachtigen. De manier waarop je onderhandelt met de verkopers, zal het prijskaartje dus doen dalen of net laten stijgen.

Als je vergelijkt moet je zorgen dat je ook geen appelen met peren vergelijkt. Een auto met verwarmde lederen zetels vergelijken met ééntje met stoffen zetels is niet eerlijk. Als er een systeem voor rittenregistratie in de éne zit ingebouwd, en in de andere niet eens een gewone GPS – dan is de vergelijking niet correct. Zorg ervoor dat je wagens met vergelijkbare specificaties bekijkt!

Advies van de juiste personen

Je hebt geen flauw benul van wat er done en not done is binnen de autowereld? Dan vraag je best zoveel mogelijk advies. Je moet wel opletten: advies van autodealers steekt vaak in een kleedje van manipulatieve verkoopstechnieken. Natuurlijk zal een vertegenwoordiger trachten het onderste uit de kan te halen. Ik zou je daarom aanraden om ook langs te gaan bij vrienden en familie voor autoadvies. Bij voorkeur kies je er de mensen uit wiens budget min of meer overeenkomt met dat van jou.