Kies je auto!
Ik help je met plezier de juiste auto te kopen...

Aard van de wagen: klein en sportief of stevig en veilig?


Aard van de wagen

De aard van de wagen is mede bepalend voor de veiligheid ervan. Dat is een feit. Of kleine en sportievere wagens dan automatisch gepaard gaat met een twijfelachtig verhaal? Niet per definitie. Maar wil je echt optimaal verzekerd zijn van een goede wagen met oog voor duurzaam- en veiligheid? Dan ga je voor een niet-sportief exemplaar. Of een gezinswagen.

Wat je kan verwachten van een stevige wagen

Van een stevige wagen kan je verwachten dat hij zowel esthetisch als praktisch van de bovenste plank is. Gezinnen zullen bijna altijd kiezen voor grotere gezinswagens, omdat een sportieve race car in hun geval een loze investering is. Maar vergis je niet. Want zo’n stevige gezinswagen wil niet per se zeggen dat het een bombastisch gevaar is. Integendeel, zelfs. Anno vandaag worden er steeds meer kleinere familiewagens verkocht. Want qua prijs-kwaliteitsverhouding heeft dit type wagens zelfs vaak een streepje voor op hun grotere tegenhangers. Enkele voorbeelden van dergelijke auto’s zijn Suzuki Swift, Citroën C3, Toyota Yaris, de nieuwe Opel Corsa, Ford Fiësta, Volkswagen Polo, Renault Clio en Peugeot 208. Het voordeel is vaak dat deze auto’s verbazend zuinig zijn terwijl ze toch veel mensen en/of bagage kunnen dragen. S&R kiest bijvoorbeeld om zowel financiële als ecologische redenen voor dit soort wagens voor al hun werknemers! Het is ook per-fect voor autovakanties!

Klein, fijn én sportief

Altijd al in de ban geweest van sportievere wagens? En kan je de nodige financiële middelen aanwenden om er één te bezitten? Dan kun je als autofanaat je slag slaan met de Porsche of de Ferrari. Racen, maar! Een ander automerk dat sportief en stijlvol met elkaar verzoent, is de Jaguar. Al dateert dat sportieve imago wel van jaren terug. Als autokenner vind je deze opgesomde merken misschien wel amateuristisch.  Want een echte sportieve autofanaat gaat steevast voor een Maserati volgens Jonas van Carmash. Dit automerk is gekend en gewild vanwege zijn kloeke racemotor.